Objectives & Key Results (OKR’s)

Objectives and Key Results (OKR) is een bijzonder effectief format voor het stellen van doelen binnen organisaties. Het doel van OKR’s is om bedrijfs-, team- en persoonlijke doelen te verbinden met meetbare resultaten terwijl alle teamleden en leiders samenwerken in één, gezamenlijke richting. Deze techniek, uitgevonden door Intel, wordt gebruikt door veel bedrijven, waaronder Google, Twitter, Uber en LinkedIn. Google schrijft zijn ongelooflijke groei toe aan deze techniek, die werknemers tijdens het brainstormproces betrekt en hen helpt om te zien hoe hun persoonlijke bijdrage de algemene strategie van het bedrijf beïnvloeden.

Wij helpen u OKR’s te formuleren en we kunnen u gedisciplineerd houden! We weten uit ervaring dat het niet het gebrek aan goede bedoelingen is, maar het gebrek aan discipline en het doorzetten waarom plannen mislukken.

Op regelmatige basis, meestal 2 maandelijks, zullen we contact met u opnemen via een videocall en u streng houden aan de opvolging van de OKR’s. Wij zijn zeer ervaren in het coachen om dingen gedaan te krijgen, net als een raad van commissarissen, maar dan tegen zeer lage kosten.