AZWIN RESSANG

Bemiddelaar cruciale gesprekken en Facilitator voor uitzonderlijke teambuilding

“Ik herstel teams. Dat is wat ik doe en ook wat mij drijft. Het is vooral het inschakelen van het zelfherstellend vermogen van het team waar ik energie van krijg. Het is de essentie van zelfbeschikking en ook de kern van ons werk. Ik stuur aan op het moment dat het team uit zichzelf opstaat en zich bijvoorbeeld uitspreekt tegen een verkeerde beslissing. Het moment waarop het team zijn eigen kracht kan ervaren en denkt: ‘We kunnen, we moeten… EN we doen het!’”.

Hoe herstel je een uitzonderlijk team?

Azwin Ressang brengt meer dan 25 jaar ervaring mee in het bouwen van uitzonderlijke teams. Als Partner van Fuel for Innovation is Azwin gespecialiseerd in de combinatie van persoonlijke- en teamontwikkeling, vaardigheidsontwikkeling en cruciale gesprekken in teamdynamiek. Vaak optredend als vertrouwenspersoon en counselor, is Azwin’s belangrijkste vaardigheid het introduceren en behouden van psychologische veiligheid binnen een team en het aanmoedigen van zelfinzicht.

Sinds 1996 is Azwin senior trainer en (executive) teamcoach. Voordat hij bij Fuel for Innovation kwam, was Azwin lead trainer bij het Semco Style Institute en Partner bij RedZebra Group waar hij zich specialiseerde in (executive) teamcoaching, leiderschapsontwikkeling en persoonlijke- team- en organisatieontwikkeling. Tussen 1996 en 2019 was Azwin partner van EQ Centrum voor Emotionele Intelligentie, faculteitslid van de Politie Academie, Oxford Leadership Fellow en senior trainer bij de Baak, gespecialiseerd in high-performance leadership.

Na zijn afstuderen aan Nyenrode Business Universiteit in 1979 vervulde Azwin in 1980-1981 zijn dienstplicht als officier voor het Nederlandse Unifil Bataljon in Libanon. Na aanvankelijk in de IT-sector te zijn begonnen (1980-90) maakte Azwin in de jaren ’90 een switch naar het ondernemerschap in de Internationale Direct Marketing.

Azwin is auteur van de boeken ‘Emotionele Intelligentie’ (2000) en ‘Het Team in Jezelf’ (2003) en heeft certificeringen in MBTI, Enneagram/Helen Palmer, Best Year Yet, EQi en MCEIT emotionele Intelligentie testen, CTT Cultuurscan en de AEM Cube.

In de loop der jaren heeft Azwin zijn interesse voor persoonlijke ontwikkeling, bewustzijnsontwikkeling, meditatie en het optimaliseren van work-life balance weten om te zetten in zijn werk. Hij voelt zich het meest thuis op het gebied van maatschappelijke problemen, innovatie en exponentiële verandering. In zijn vrije tijd speelt hij graag golf en is hij een ‘hippie surfer’.

Frans Cuppen (Partner Fuel for Innovation) over Azwin:

“Als Azwin de kamer binnenkomt wordt het stil. Het wordt een veilige ruimte voor echte gesprekken zonder oververhit te raken. Hij weet wat er nodig is om High Performance Teams te bouwen en ruimte te creëren voor intrapreneurs.”

Heb je een uitzonderlijk team dat begeleiding nodig heeft?

Fuel for Innovation

Partner

2019 – Heden

 

Semco Style Institute

Lead Trainer

2018-2020

 

RedZebra Group

Partner

(Executive) teamcoaching, leiderschapsontwikkeling, programmaontwerp

Specialisatie op persoonlijke- team- en organisatieontwikkeling

2010-2018

 

Oxford Leadership

Fellow

2012-2016

 

Politie Academie

Faculteitslid

2000-heden

 

De Baak

Senior Trainer, Facilitator en Coach voor ‘High Performance Leadership’ en het HPL-programma

2000 – 2016

 

EQ Centrum voor Emotionele Intelligentie

Partner

1996-2000

Bedrijven waarmee we samenwerken